Låt kärleken slå rot

Lördag. Härliga lördag!

Gick upp tidigt som vanligt, gjorde iordning mig, satte fram frukost till mig och Tobias.

Sen promenerade vi till stan. Tobias skulle rätta till sina glasögon så jag följde med.
Efter att vi var klara hos optikern gick Tobias till jobbet, han ska byta plats på jobbet för att flytta upp där ledningsgruppen sitter. :)
Men jag fortsatte gå på stan, hade ändå inget annat för mig.
Hittade en mintgrön tröja på Åhlens av alla ställen. Hade dessutom 20% där.
Skorna har jag skickat efter från H&M. ÄLSKAR dom. Visst är dom fina?! :)
   

Gick och köpte mig en goood räkmacka och en Amelia!


Så nu sitter jag här mätt och belåten. Väntar på Tobias och lyssnar på Ted Gärdestad av alla människor. Tobias har tydligen en skiva med honom som jag hittade av en slump. Riktigt fina texter.

Du låt kärleken slå rot
Och växa sig stark
Fast livet kan ta emot
För hur ska vår ensamhet ta mark
När ögonen tror
Att ingenting gror
För en gångs skull låt kärleken slå rot

Onsdag Torsdag Fredag

    
Min onsdag började hos läkaren på vårdcentralen. Han lyssnade verkligen och jag behövde inte överdriva för att det ska hända något. Så nu är remiss skickad till Falun så nu är det magundersökning som gäller för att en gång för alla konstatera vad det är som är fel på den. Är less på att min mage ska styra mitt liv som den faktiskt gör.


         
Torsdag. Sooooool. Som jag har längtat efter att få se den. :) Satt till och med ute på altanen en stund innan det blev för kallt. Riktigt härligt och jag behöver väl inte ens säga att jag njöt av att sitta där.

    
Och idag är det ju äntligen fredag. Skulle iväg till sjukhuset för ett ärende. Tittade på termometern och det stod -12. Jippi. Bara att ta på sig ordentligt med kläder. Bilderna är alltså före och efter promenaden på 1,5 timme. Lagom rosig om kinderna. :)

Nu ska jag snart steka kyckling för ikväll bjuds det på kycklingenchiladas här hemma. Jag älskar det och jag hoppas att jag aldrig tröttnar på det.

Vad ska ni som tittar in här göra ikväll?

Mosters hjärta



Min lilla lilla älskling. Fick detta i ett mms igår. Kom allt lite tårar i ögonen när jag såg bilden. Längtar så sjukt mycket efter alla mina syskonbarn!!! Men snart är det v.7 och då ska vi allt träffas mycket hoppas jag.

Puss och kram till Vilma, Tove, Linus, Rasmus och Alfons från moster/faster M.

Hej, jag heter Malena och jag är lat.

Kommer inte ens ihåg sist jag städade på riktigt här hemma. Nångång innan jul skulle jag tro. Usch, va vidrigt. Men jag har liksom tappat all ork till att göra nåt. Inte kul när det bara snöar och är grått ute. Dessutom kom Tobias hem och nämnde något om att en förmån på hans nya jobb var att man skulle få städhjälp hemma, 12 timmar i månaden. Men nä, då städar jag nog helst själv, så stort här hemma har vi inte dessutom. Men kanske skulle be dom putsa fönstrena här hemma till våren för det är ju så sjukt tråkigt.

Men har i alla fall tänkt gå igenom lite kläder i min garderob idag och slänga allt som jag inte använder längre.
Kommer nog bli en hel del och det är inte värt att slänga ut det på Tradera, det tar både tid och man får ju knappt något för kläderna om det nu inte skulle vara något speciellt märke.

Åhhhh, dags att ta några steg för att kolla i garderoben. Hade helst velat göra iordning Tobias kläder också. Har aldrig träffat en karl med så mycket kläder. Han har två Malmbyråer fulla med kläder PLUS en garderob som är fylld från golv till tak. GALET! Dessutom är han en såndär som aldrig provar i affären utan köper det och provar hemma, passar det inte lägger han undan det istället för att lämna tillbaka den. Men, jag tycker om dig ändå Tobias. Du är bäst! Lövlöv.


Frukost

Två skivor crisp'n light och en kopp te till frukost idag. Svartvinbärste har blivit min favorit på sista tiden. :)

Väntar mest på att seminariet ska börja. Funderar på att dra igång kaminen så jag slipper frysa.


Har ju lagt ut kurslitteratur på Blocket och igår ringde det en tjej och ville köpa varenda en.
380 kr rakt ner i min lilla ficka! :)
Härligt härligt.

Har lagt ut min balklänning också. Den bara hänger i min garderob till ingen nytta. Hoppas någon vill ha den!


Kanske hörs i eftermiddag!

Plugg hela dagen lång

Gick upp halv åtta idag och kollade på Vakna med The Voice! Ett måste på morgonen.

Sen har jag bara pluggat hela dagen! Läst en hel bok och antecknat 4 sidor. Har ju mitt första seminarium i denna kursen imorgon.

Jooo just det. Jag fick G på min hemtenta i förra kursen så nu har jag officiellt tagit 60 högskolepoäng! "Bara" 150 poäng kvar tills jag är förskollärare/lärare!

Nu kommer nog älsklingen snart. Ska krypa ner i soffan tillsammans ikväll och bara mysa framför tv:n.


Hörs imorgon!


Avundsjuk

Pratade med mamma igår och sa att det har snöat i tre dygn här.
Då säger hon att det känns som om det är vår här i Värnamo idag, har till och med cyklat.
Fuuuuusk.
Jag vill också cykla, kunna gå överallt utan att ramla, vill se solen för den har inte visat sig den senaste veckan.

Längtar till man kan ha altandörren öppen och gå ut och sätta sig i solen och plugga.
Snälla sol och plusgrader kom till Ludvika nu!!!

Sunday

Har precis kommit hem från en promenad i snön med T.
Handlade mat till hela veckan dessutom, skönt att ha det gjort. Tänkte jag skulle elda lite i kaminen snart, blir så härlig värme och man sparar ju pengar dessutom.

Nu har det varit lugnt för mig och Tobias tre helger men dom kommande tre helgerna kommer vi ha fullt upp.
Nästa helg är vi bjudna till ett par kompisar här i Ludvika.
Helgen efter det åker vi till Umeå. På söndagen åker vi till Stockholm, där skiljs jag och Tobias åt.
Han åker till Spanien och jag åker hem till Värnamo. Stannar i Värnamo i en vecka. Lika bra det.
Så den 14:e åker jag hem till Ludvika igen och på kvällen åker vi till Västerås för att träffa några kompisar som fått barn, längtar efter att få mysa med lilla E! :)
Fullt upp med andra ord, men det är kul när det äntligen händer nåt.

Imorgon är det ju måndag och då är det plugg som gäller som vanligt.
 

Hoppas alla får en skön söndagkväll.


Cheesecake



Har precis smällt ihop en liten cheesecake. Jag och älsk tänkte laga trerätters imorgon och då är denna efterrätten given. Men var tvungen att göra den nu eftersom den ska stå i frysen några timmar.
Den är underbart god tillsammans med varma hallon.
Här är receptet!

Detta måste ni se!



Såg precis denna reklamen på tv:n. Ni måste bara kolla på den! :)

Dagen hittills

Fredag idag alltså. Äntligen ska jag få sällskap här hemma några dagar.
Börjar bli gaaalen av att bara gå hemma. Men det är bara ett år till sen ska jag försöka få läsa på campus istället. Visst det är ju väldigt praktiskt just nu med att läsa på distans eftersom jag inte har körkort eller bil. Men med tanke på kurserna jag vill läsa sen är det nog så att jag blir tvungen att läsa på campus. Får väl hoppas på att alla runt omkring mig har tjatat hål i huvudet på mig om det där körkortet så jag blir tvungen att ta det. :)
Jag har ju i stort sett pengarna till det men jag har bestämt mig för att skjuta på det eftersom jag har prioriterat lite andra saker just nu som kommer sluka mycket pengar. Men det är saker jag gör för att jag ska må bra så det är absolut ingen dålig investering.
Vi får väl se framöver vad det är jag ska göra. ;)

Jaha, dagen hittills. Jag har varit och handlat mat till kvällen, kollat på Hem till gården såklart, kört igång en diskmaskin, funderar på att tvätta lite också. Inte kul att göra det på helgen när man bara vill vara med Tobias.
Trodde Tobias skulle komma hem liiiite tidigare idag eftersom det är fredag men dom hade någon kurs så jag får nog inte se honom före sex i alla fall.

Om två helger åker vi till UMEÅ. Ser framemot det sååå mycket. Ska träffa Tobias pappa och han ska få sin 60-årspresent. :) Vi ska se Lövångerrevyn och äta ute på nån fin restaurang i Skellefteå. Revy är väl inte riktigt min grej, men jag vet ju att han tycker om sånt och det är ju det som är det viktigaste.


Vad ska ni göra i helgen?


Datum

1 april 2006. 24 juli 2006. 29 februari 2008. Tre magiska datum.

1 april 2006.
Dagen då jag träffade mitt livs kärlek. Jag minns det som om det var igår. Jag kom till Linköping klockan två. Han skulle komma vid fyra. Jag satt där på stationen och väntade i två timmar, herregud va nervös jag var då. Vid fyra går jag ut utanför stationen och sätter mig för att se lite så där oberörd ut. :) Ringde mamma, precis då kom HAN. Sa något stirrigt till mamma om att jag ser honom nu och stillade hennes nervositet också tror jag. Våra blickar möttes och här var det kärlek från första ögonkastet kan jag lova! Här stod han ju, han som jag alltid väntat på. Jag började babbla på och stackarn fick väl inte en syl i vädret. Blir sån när jag är nervös. Haha. I alla fall. Där och då visste jag att jag skulle göra allt jag kunde för att få honom att bli min. Aldrig skulle jag låta honom gå. Den kvällen var sjukt bra och det vi hade mest roligt åt var sängarna som man kunde höja upp och ner, ni vet vad jag menar. :)

Såhär skrev min älskling i hans blogg den 2 april: Jag är yr. M är helt fantastisk. Tittar på en världens finaste gröna ögon. Jag log. Hela tiden. Kändes bra på en gång. Hon är en sån som man vill va med. Kunde ha suttit kvar på stationen i solen med henne hur länge som helst idag. Sen att hon är en ängel på sjunga är ju mer som en bonus. hähä.
/T

Nu är det ju så att mina ögon inte är direkt gröna utan mer väldigt bruna men antar att han var alldeles förblindad av all kärlek. ;) 1 april kommer alltid betyda något väldigt speciellt och det är vår dag. Min och Tobias.

Här är ett till inlägg i Tobias blogg som tillhör mina favoriter.  Läs och njut. ;)


24 juli. Dagen då jag fyllde 21 år. Vi spenderade den i Rethymnon i Grekland som var en av alla födelsedagspresenter jag fick av Tobias. Vi badade och solade såsom alla andra dagar där nere. Sen efter lunch fick jag reda på att jag skulle få massage på eftermiddagen innan vi skulle gå ut och äta. Efter det går vi hem och gör iordning oss. Går till "vår" restaurang och jag börjar tycka att Tobias beter sig lite konstigt. Han går på toa heeela tiden och är allmänt spattig. ;) Till slut efter maten, börjar han famla fram något som liknar en ask, en rosa sådan och formad som ett hjärta. Han håller ett litet tal som jag kommer inte ihåg ett ord av. Tittar ner i asken och ser då två ringar. Sen frågar T i alla fall, och detta kommer jag faktiskt ihåg, om jag vill förlova mig med honom. Självklart säger jag ja. Sedan börjar bådas telefoner gå varma. Den kvällen var fantastiskt och jag är så glad över att det är just Tobias som jag fick dela den med!

         
Tårar, jag ser ut som hej kom och hjälp mig men jag blir ändå väldigt lycklig när jag tittar på den.


Champagne som vi fick av restaurangen!

  
På väg hem från Grekland. Sommar och soool.

29 februari 2008.  Dagen då jag och Tobias flyttade in i vårt egna lilla hus. Första gången jag någonsin känt mig hemma. Vi trivs mer och mer för varje dag som går och denna våren kommer bli fantastisk, det känner jag på mig! Tack Tobias för att du gjorde detta möjligt, jag är dig evigt tacksam!

/M


Vinst igen!

Tippade som vanligt i lördags och första lappen jag tippade på hade jag inte alls högt odds så Tobias sa till mig att jag skulle göra en ny och då med fyra matcher istället för tre. Sagt och gjort, jag tippade på som aldrig förr och satsade bara 30 kr för jag trodde aldrig jag skulle vinna med dom oddsen.

På kvällen satt jag och satte ihop en bokhylla och Tobias ropar från vardagsrummet att - Jag tror fan att du har vunnit igen. Nääää, sa jag bara. Då är det ju helt sanslöst.
Men johoodå, jag VANN igen. 477 kr till och med. :) Så har satsat 80 kr på två veckor och vunnit nästan 900. Ganska bra måste jag säga. :D

Ja, vad händer idag då? Inte särskilt mycket, ska fortsätta läsa boken som vi ska ha läst tills nästa vecka. Ganska tung bok så tar lite då och då istället.
Kanske ska passa på att baka bröd också, vad säger du Tobias om mjukkaka? :)

Hoppas ni alla får en fin dag!

O så var det måndag igen

Ständigt dessa måndagar. Veckorna går läskigt fort.

I helgen var ju jag och Tobias som sagt på Ikea.
Handlade massor med bra saker. Nya täcken som var lovely, har aldrig haft ett skönare täcke. Kostade bara 129:- dessutom. Sen blev det nya påslakanset, svartvita of course, en rullgardin så man slipper fönstertittare :), glas, en bokhylla och vita mappar. Bokhyllan blev i björk fast jag inte tycker det är särskilt snyggt men dom andra bokhyllorna bredvid var i björk så var illa tvungen. Så nu ska jag sortera upp alla recept jag har. Bara en himla massa papper huller om buller.
Så Ikeatrippen var mycket lyckad, förutom att vi inte fick tag i det vi egentligen skulle ha. Haha.
Skulle ju ha en bänk till hallen, men den var slut i både svart och vit i hela Sverige. Men den skulle komma in v.7 så får åka dit och köpa den då istället. Och nu kommer jag ju på en sak till vi skulle köpt, en vägglampa till hallen.
Ajaa, det får vi fixa sen. :)

Nu ska jag lägga in mer ved i kaminen och hänga upp tvätt.
Hur har ni som läser här haft det i helgem, full rulle eller lugna gatan? :)
/M

On top of the world

Klockan nio imorse hade jag och Hannah examinerande seminarium för denna kursen och det gick jättebra och jag är så otroligt glad för att jag har träffat henne. Vi hjälps verkligen åt tillsammans när det är något. Ska bli såå kul att få jobba ihop med henne, H, A och T under vårterminen. Toppentjejer allihopa!!
Så tack Hannah för all hjälp och kloka ord. :)


Idag känner jag verkligen mig som rubriken. On top of the world.

Jag har klarat av ett år på högskolan och det är fasiken inte illa pinkat.
Jag har helt klart universums underbaraste sambo. Sitter och ler nu när jag skriver detta men han är en sjukt bra person och han får mig att må så bra.
Jag har världens bästa mamma, storasyster och storebror med sina familjer.
Vårt lilla gula hus med vita knutar har vi snart bott ett år i och det är första gången jag känner mig hemma någonstans. Detta är mitt och Tobias, bara vårt!
Jag ska läsa den lekande människan i vår och jag är taggad som tusan, mycket tackvare studiekamraterna. V.14 träffas vi igen och vi ska förmodligen bo i en stuga tillsammans. Ser jag verkligen framemot.
Just nu sitter jag och lyssnar på Pink (surprise) och känner musiken i hela kroppen och det känns BRA! Hon är helt enkelt bäst på att skriva låtar och musiken sitter helt klart där den ska. :)
Imorgon åker jag och min älskade till Västerås och Ikea. Myyyys. Jag är även lite stolt över mig själv att jag fått med honom på det. Du är så snäll och gullig babe!
Ikväll blir det mys och jag tänkte laga god mat för att fira att jag har tagit 60 högskolepoäng idag!


Jag ser ju inte riktigt lika glad ut på denna bilden som jag känner mig just nu men detta är den nyaste bilden jag har och det är ju inte så roligt att visa samma hela tiden. :)

Nu ska jag gå och handla.
/M

Falun

Var i Falun igår och idag och det enda jag kan säga är att jag är sjukt trött.
Tar på krafterna att vara där, fast allt är såklart väldigt roligt!!



Ikväll är det bara jag här hemma, Tobias är iväg på nån jobbgrej. Stackarn, han jobbar extremt mycket fortfarande. Säkert 14-15 timmar varje dag. Därför försöker jag vara lite extra snäll när han väl är hemma. Killa fötterna är nog favoriten skulle jag tro. ;)

Nu TV.

Money

Jag och Tobias brukar ju tippa på lördagarna och Tobias spelar för 400 varje gång medan jag pendlar mellan 30 och 50 kr. :) Tobias har vunnit en gång och då tvåhundra.
Så i lördags var det dags igen. Jag tippade för 50 kr och mitt odds låg då på 8.08. Inte särskilt högt men ändå. :)
De två första matcherna fixade jag! Sen var det sen match mellan HV71 och Färjestad. Så på kvällen var jag nervöööös. Jag hade självklart satt vinst på HV och det slutade med att dom vann med 2-0!

Så jag gjorde segerdans och var allmänt glad eftersom jag vunnit 400 kr. Inte mycket pengar för många men för en fattig student betyder det mycket. :) Wihoo!







Monday

Huuu, idag är jag TRÖTT!
Drog upp mig själv ur sängen imorse. Var tvungen att stiga upp så tidigt som åtta för att jag skulle träffa min studiegrupp vid tio och var tvungen att fixa lite innan dess. Så nu funderar jag på om jag ska gå ut i blåsten eller om jag ska bädda ner mig här i soffan för att vila. Tufft liv jag har va? :)

Nä, lite frisk luft i lungorna borde man väl få i sig idag också....

Imorgon, onsdag och torsdag ska jag till Falun och skolan. Känns kul med ny kurs och nu är jag snart inne på min tredje termin. Bara 5 kvar nu. ;)

Känner att detta var det mest onödigaste inläggen på länge, men ville i alla fall kika in här och uppdatera. Snällt va? ;)

Bildregn

Mitt jullov började med att ta hand om Linus några dagar. Jag vaknade ju som sagt upp på fredagen innan jul av att lillkillen inte mådde så bra i magen.



Därefter var det dags för att fira jul. Först med familjen Karlsson på julafton och sen med familjen Willstedt/Persson ett par dagar senare. Mamsen blev ju sjuk på julafton och mellandagarna blev därför väldigt lugna.

     
Tove                             Rasmus                   Alfons

Men snart var hon på benen igen. Här står mamma och Tove på mammas spikmatta, Tove tyckte det var såååå skönt. Vet inte riktigt om jag kan hålla med om det. :)



Sen blev det lite jul igen när Tobias kom ner till Småland dagen innan nyårsafton. Vilma blev väldigt glad för sin Nintendo DS som vi hade köpt till henne. Hon sa lite senare att hon knappt trodde det var sant. :)
Tove fick en iTeddy och det ser ut som om hon uppskattade den också.
Linus fick Rorris bilbana och vilken lite kille tycker inte att det är roligt med bilbana?! ;)

   

Nyår spenderades tillsammans med familjerna Åberg/Karlsson. Kvällen blev precis sådär som jag vill ha mitt nyår. Lugn och skön och en och annan skål. Maten var gudomlig, tack o tack till alla som ordnat det så fint.



På fredagen kom Linus på besök för att hälsa på Tobias. Han hade sagt till tågvärdinnan när dom stod och väntade på mig i Vaggeryd att han skulle åka till Tobias och att Tobias längtade efter Linus. Gullunge.



Söndagen blev det tåg i lite mer än åtta timmar för mig och Tobias. Vi kom hem till vårt lilla fina hus och jag kan lugnt påstå att vi definitivt inte svettades den natten. :) Ingen som varit hemma på över två veckor plus att Tobias skruvat ner värme plus att det var -20 när vi kom hem hit. Då var det bara att starta igång kaminen. Det blir så härlig värme av den!!!



När jag hade klippt mig hos världens bästa frisör Johanna i Vaggeryd hittade jag denna dalahästen på Mimmis magasin. Passar perfekt på vårt matsalsbord! Har en kruka på bordet i samma färg dessutom!



Julklapp från syster med familj, dom används flitigt kan jag säga! Underbart sköna. Tack o bock för dom!





Nu är det slut för idag. Orkar inte lägga in mer bilder. Haha.

Ha en trevlig helg. /M

Bilderna...

...får vänta.

Ikväll ska jag pch min älskade äta potatisgratäng och ädelostfyllda kycklingefileer.
Men framför allt ska vi bara mysa.
Vi två.


/M


Home sweet home

Nu är jag och Tobias hemma i Ludvika igen efter en lång tågresa igår. Åkte halv tio och var inte hemma förrän sex.
Trodde vi skulle komma hem till ett riktigt kallt hus men så farligt var det faktiskt inte. Tände massa ljus och sen blev det varsitt täcke i soffan. :)
Det var litelite kallt att sova fast det blev en aning bättre när Tobias la sitt täcke över mig också. Fast jag tyckte synd om honom när han skulle gå till jobbet vid sju, det var -22 grader då. Hua.

Ja...vad händer idag då? Ska köra igång nån tvätt, hämta massa ved, köpa och laga god mat. Är ju trettondagsafton idag.
Fast först ska jag lämna in min älskade hemtenta. Har ju varit klar i tre veckor men har helt glömt bort att lämna in den och idag är sista dagen. Är otroligt nöjd med den, fick ihop allt som jag ville och det blev till och med en och annan sida för mycket.

Ska ladda upp bilder från mitt härliga jullov lite senare idag.

/M